Achtergrond informatie over Bitcoin


Bitcoin whitepaper


Een whitepaper is een informatief document waarin een oplossing, product of dienst wordt beschreven. De bitcoin whitepaper is een document geschreven door de anonieme persoon of groep die bekend staat als Satoshi Nakamoto. Het document beschrijft hoe bitcoin werkt, wat het is en hoe het gebruikt kan worden.

De whitpaper beschrijft verder hoe bitcoin een nieuw soort elektronisch geld kan zijn dat zonder tussenkomst van een bank of andere financiële instelling werkt. In plaats daarvan gebruikt het een gedecentraliseerd netwerk van computers om transacties te verwerken en te beveiligen.

De bitcoin whitepaper beschrijft ook dat mensen bitcoin kunnen gebruiken om betalingen te doen aan andere mensen, zonder dat ze hoeven te vertrouwen op een derde partij. Het document stelt voor dat bitcoin een efficiëntere manier is om geld te versturen en te ontvangen, vooral in situaties waarbij traditionele financiële systemen moeilijk te gebruiken zijn.


Download hieronder de whitepaper van bitcoin


Nederlands Engels

SitesBoeken


Het Kleine Bitcoinboekje

Alena Vranova, Alex Gladstein, Alejandro Machado, Alexander Lloyd, Jimmy Song, Luis Buenaventura, Timi Ajiboye
Het kleine bitcoin boekje is een gids voor begrippen en begrip van de wereld van bitcoin. Het is bedoeld voor mensen die nieuw zijn in deze digitale valuta en die op zoek zijn naar een gemakkelijk te begrijpen introductie. Het boekje behandelt onderwerpen zoals wat bitcoin is, hoe het werkt, en hoe het gebruikt kan worden. Het geeft ook een overzicht van de geschiedenis van bitcoin en de belangrijkste spelers in de bitcoin-industrie.

o.a. te krijgen bij konsensus.network

De Bitcoin Standaard

Saifedean Ammous
De Bitcoin Standaard is een boek geschreven door Saifedean Ammous, een econoom en hoogleraar aan de Universiteit van Economie en Politieke Wetenschappen in Beiroet. Het boek biedt een diepgaande analyse van de geschiedenis van geld en hoe bitcoin deze geschiedenis kan beïnvloeden. Het benadrukt hoe bitcoin verschilt van traditioneel geld en hoe het kan helpen om de vrijheid van individuen te vergroten door middel van een decentralisatie van geld en financiële systemen.

o.a. te krijgen bij konsensus.network

De Fiat Standaard

Saifedean Ammous
De Fiat Standaard biedt een historische analyse van hoe de wereldwijde financiële systemen zijn gegroeid en hoe deze systemen zijn gebaseerd op fiatgeld, of geld dat door de overheid is uitgegeven en waarvan de waarde niet gebaseerd is op een harde activa zoals goud. Het boek gaat ook in op de valkuilen van fiatgeld en hoe deze systemen kwetsbaar zijn voor misbruik en instabiliteit. De Fiat Standaard biedt inzicht in hoe fiatgeldsystemen kunnen leiden tot inflatie en hoe deze inflatie de economische groei kan belemmeren. De Fiat Standaard is een belangrijke bron voor mensen die willen leren over de voor- en nadelen van fiatgeld en hoe deze kunnen worden beïnvloed door politieke en economische factoren.

o.a. te krijgen bij konsensus.network

Ons Geld Is Stuk

Bert en Peter Slagter
Ons geld is stuk is een boek geschreven door Bert en Peter Slagter, twee Nederlandse auteurs die zich bezighouden met financiële onafhankelijkheid en het gebruik van alternatieve valuta's. In het boek bieden ze een kritische analyse van het huidige financiële systeem en hoe dit kan leiden tot instabiliteit en ongelijkheid. Ze stellen dat het huidige systeem gebaseerd is op fiatgeld, wat betekent dat de waarde ervan niet gebaseerd is op een harde activa zoals goud, en dat dit systeem daarom kwetsbaar is voor inflatie en andere problemen. Het boek biedt ook perspectieven op alternatieven voor fiatgeld, zoals bitcoin en andere vormen van decentralisatie.

te krijgen via /onsgeldisstuk.nl/bestel

De Prijs Van Morgen

Jeff Booth
De Prijs van Morgen is een boek geschreven door Jeff Booth, een ondernemer en econoom. In het boek onderzoekt hij hoe de opkomst van de digitale economie de manier waarop we denken over geld en waarde zal veranderen. Hij stelt dat de digitale economie leidt tot een afname van de waarde van fiatgeld en dat dit zal leiden tot een verschuiving naar andere vormen van geld, zoals bitcoin en andere digitale valuta's. Hij beweert ook dat deze verschuiving van waarde een grote impact zal hebben op de manier waarop we denken over werk, bezit, en economische groei.

o.a. te krijgen bij konsensus.network


Podcasts


Beginnen met Bitcoin

Marnix Schoorel
"Toegankelijke content voor een beginner die nog nooit wat met Bitcoin gedaan heeft, en soms met diepere technische uitleg voor als je de intro-afleveringen hebt geluisterd."

beginnenmetbitcoin.com

Het nieuwe geld

Reinjan Prakke
"Ons geldstelsel staat onder hoogspanning. Is het toekomstbestendig? En wat is de rol van cryptovaluta in de toekomst? In deze podcast gaat Reinjan Prakke op zoek naar de toekomst van ons monetaire systeem."

site het nieuwe geld

Hup Bitcoin

Wessel Simons en Robin Heester
"In de podcast Hup Bitcoin bespreken we het bitcoin nieuws van de afgelopen week en hebben we soms een gast."

site hup bitcoin

Cryptocast

Herbert Blankesteijn
"Cryptocurrency are here to stay. Herbert Blankesteijn navigeert je wekelijks door al het cryptonieuws. Langs fans en haters, hypes en trends, winst en verlies."

site cryptocast

Satoshi Radio

Bart Mol en Bert en Peter Slagter
"de Nederlandstalige podcast waarin we je alles vertellen over cryptocurrency."

satoshiradio.nl